Lavrov: Izjave Trampa o „Severnom toku 2“ imaju za cilj promovisanje ekonomskih interesa SAD u Evropi

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2018, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Izjave Trampa o „Severnom toku 2“ imaju za cilj promovisanje ekonomskih interesa SAD u Evropi

Izjave američkog lidera Donalda Trampa o gasovodu "Severni tok 2" imaju za cilj promovisanje američkih ekonomskih i energetskih interesa u Evropi, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

SAD su više puta saopštavale da su protiv izgradnje "Severnog toka 2". Američki predsednik Donald Tramp izjavio da je Nemačka u potpunosti pod kontrolom Rusije zbog snabdevanja gasom, te je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da Berlin troši milijarde na ruski gas.

"Što se tiče izjave predsednika SAD, koju ste saopštili (da "Severni ok 2" deli Evropu), njena svrha nam je jasna - ona je da se promovišu američki ekonomski i energetski interese u Evropi, a naročito da se prisile zemlje EU da finansiraju izgradnju skupe infrastrukture i da počnu da kupuju tečni prirodni gas iz SAD-a, čija je cena za 30-40% veća u poređenju sa gasom kroz gasovod iz Rusije", rekao je Lavrov u intervjuu slovačkom listu "Pravda".

Lavrov je dodao da "evropljani odlučuju koja opcija im se više dopada".

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.