I sekretar za državnu upravu napušta Trampovu administraciju

Izvor: VOA, 15.Dec.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I sekretar za državnu upravu napušta Trampovu administraciju

Sekretar zadužen za državnu upravu i prirodne resurse Rajan Zinke napustiće svoju poziciju do kraja ove godine, posle dve godine madata, objavio je predsednik Donald Tramp na Tviteru. Predsednik, ipak, nije rekao zbog čega Zinke odlazi. "Trampova administracija će objaviti ime novog sekretara zaduženog za državnu upravu sledeće nedelje", napisao je Tramp na Tviteru.  Zinke je pod lupom zbog potencijalne zloupotrebe bezbednosnih podataka, letova i nekretnina. Kancelarija generalnog inspektora je u julu počeka da istražuje dogovor oko zemljišta u Montani koji je postignut između Zinkeove fondacije i kompanije koju podržava direktor kompanije za preradu nafte "Haliburton Co" - koja je poslovala sa Sekretarijatom za državnu upravu i prirodne resurse. Ta istraga je u oktobru prebačena na Sekretarijat za pravosuđe kao potencijalno krivična istraga, preneli su mediji.  NI Sekretarijat za unutrašnju bezbednost kao ni Sekretarijat za državnu upravu i prirodne resurse nisu želeli da komentarišu.       
Pogledaj vesti o: Twiter,   Nekretnine

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Ministar policije napušta funkciju

Izvor: B92, 15.Dec.2018

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će ministar unutrašnjih poslova Rajan Zinki napustiti funkciju na kraju godine...Zinki se suočava s federalnim istragama zbog malverzacija s putovanjima, političkih aktivnosti i mogućeg sukoba interesa, navodi Asošiejted pres...Tramp je na Tviteru naveo...

Nastavak na B92...

ČISTKA U BELOJ KUĆI Trampovu administraciju napušta i Rajan Zinke

Izvor: Blic, 15.Dec.2018

Američki ministar zadužen za državnu upravu Rajan Zinke napustiće administraciju predsednika Donalda Trampa do kraja godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.