I episkopi Maksim i Irinej na razgovoru Trampa sa verskim liderima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 13:04

I episkopi Maksim i Irinej na razgovoru Trampa sa verskim liderima

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je sa verskim liderima u Sjedinjenim Državama, među kojima su bili i episkopi SPC, zapadnoamerički Maksim i istoistočnoamerički Irinej.

Tramp je obećao pomoć crkvama, posebno kad je reč o internetu, kako bi predstojeće praznovanje Uskrsa moglo da se organizuje u skladu sa merama zaštite i socijalnog distanciranja, objavio je portal sabornik.net, koji je ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << informaciju podelio sa Tanjugom.

U razgovoru je učestvovao i američki potpredsednik Majk Pens, koji je pohvalio verske lidere, jer su podržali socijalno distanciranje iako je to značilo manje okupljanja na verskim skupovima.

"Dolazi nam značajna godina. Pobedićemo ovu kugu. Pobedićemo uskoro ovaj virus", rekao je Tramp predstavnicima hrišćanske i jevrejske zajednice u video konferencijskom obraćanju, a uoči Uskrsa i Pesaha, prenosi tv mreža NBS njuz.

Kako se zbog pandemije mnoge crkve i kongregacije pripremaju da svoje službe prenose uživo, putem televizijskih kanala i društvenih mreža, Tramp je kazao da je razgovarao sa provajderima telekomunikacionih mreža kako bi se obezbedio pouzdani internet protok usled povećanog korišćenja interneta.

"Približava nam se Veliki Petak i Vaskrs, Hristovo stradanje i vaskrsenje… A Jevrejski narod proslavlja izbavljenje iz ropstva koje im je Gospod doneo. Tužno je što u nedelju nećemo moći da budemo zajedno", rekao je Tramp, prenosi portal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tramp razgovarao sa srpskim vladikama u SAD

Izvor: B92, 09.Apr.2020

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je sa episkopima Srpske pravoslavne crkve - zapadnoameričkim Maksimom i istočnoameričkim Irinejem...Tramp je održao "konferencijski telefonski razgovor", u sredu, sa "verskim liderima na teritoriji SAD, uoči hrišćanskog Vaskrsa i jevrejske Pashe, po...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.