Diplomate:SZO će apelovati za prikljupljanje milijardu dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 17:44

Diplomate:SZO će apelovati za prikljupljanje milijardu dolara

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) priprema se da uskoro objavi apel za prikupljanje više od milijardu dolara za finansiranje operacija protiv pandemije COVID-19 do kraja godine, rekle su danas neimenovane diplomate Rojtersu.

Apel dolazi u trenutku kada je američki predsednik Donald Tramp kritikovao SZO zbog načina na koji se bavila pandemijom COVID-19 i sugestija da bi njegova administracija mogla da preispita američko finansiranje, navela je agencija. Agenciji Ujedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nacija potrebno je više resursa nego ikad da bi globalno odgovorila na bolest koja je zarazila 1,5 miliona i usmrtila blizu 90.000 ljudi, kažu diplomate i stručnjaci.

Generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus, u svom današnjem govoru diplomatama koje je objavila SZO, rekao je da će objaviti najnoviji plan narednih dana.

On će uslediti nakon apela SZO upućenog tokom tri prva meseca u iznosu od 675 miliona dolara do aprila.

"To će biti više od milijardu dolara, možda nekoliko milijardi", rekao je jedan zapadni diplomata, dok je drugi kazao da će se apelovati na pružanje najmanje milijardu dolara.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.