DA LI JE DONALD TRAMP UGROŽEN NA INAUGURACIJI? Evo šta kažu stručnjaci za bezbednost

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI JE DONALD TRAMP UGROŽEN NA INAUGURACIJI? Evo šta kažu stručnjaci za bezbednost

Srpski stručnjaci za bezbednost saglasni su da će čuvanje Donalda Trampa biti veliki zalogaj za američke bezbednosne strukture, kao i da je njegova inauguracija skup visokog rizika

Pod visokim naponom američke službe bezbednosti dočekuju inauguraciju Donalda Trampa. Jedna osoba je već uhapšena zbog planiranja ubistva novog američkog predsednika kome mandat još nije ni počeo zvanično, a već se širom sveta vode polemike da li život Donalda Trampa visi o koncu zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navodnih kontroverzi oko njegovog izbora.

Stručnjak za bezbednost i bivši operativac jugoslovenske Državne bezbednosti Božidar Spasić kaže za portal SrbijaDanas.com da je bivša administracija Baraka Obame, odnosno izborni štab Hilari Klinton bukvalno nacrtao metu na leđima Donalda Trampa.

(NE)OČEKIVANI PREOKRET: Amerika se POVLAČI iz Evrope, Tramp PREPUŠTA BALKAN Putinu!

- Prvi put se vidi koliko je američki demokratski sistem u stvari sirov i labav. I dalje imamo optužbe u vezi sa izborom Donalda Trampa. Stalni su pokušaji da mu se ospori mandat koji je osvojio. Klintonova administracija je u nemoći umešala čak i treće zemlje, poput Rusije i Zapadne Evrope, a jedino još nedostaje i da se tvrdi da je neka afrička država imala uticaj na izbor Trampa Deo Klintonovog izbornog štaba uzbunio je latinoamerikance i ostale manjinske grupe pretnjama da im je ugrožena egzistencija pobedom Trampa. Hilari Klinton naprosto još uvek ne može da prihvati poraz i kao da je njen ceo štab još uvek u čudu što je završena era te porodice u Beloj kući - priča Spasić.

LAŽNI TVIT ZAPALIO SVET: Tramp "najavio" bombardovanje Srbije!

On tvrdi da za američke službe bezbednosti neće biti izazov samo inauguracija, već ceo Trampov mandat.

- Najavljeno je da će 20.000 policajaca obezbeđivati inauguraciju Trampa. Uz to dodajte još isto toliko njih u civilu, u vazduhu, na prozorima i krovovima okolnih zgrada, onima koji će upravljati dronovima koji će pratiti ceo grad... Amerika je na primeru Evrope naučila lekciju. U Vašingtonu su već postavljene betonske prepreke po celom gradu kako bi se sprečio eventualni upad kamionom ili nekim teškim vozilom. Verujem da će inauguracija proći bez većih problema, ali ono što ostaje je veliki bezbednosni izazov čuvati Trampa u naredne četiri godine. Nema sumnje da će ekstremističke grupe hteti da mu naškode tokom celog mandata i da će njegov život stalno biti pod pretnjom. Mislim da će on biti američki predsednik sa najvećim i najkompleksnijim obezbeđenjem - naglašava Spasić.

PROVOCIRAJU TRAMPA: Severna Koreja lansira nove rakete!

Profesor na Fakultetu bezbednosti, doktor Darko Trifunović, takođe smatra da će čuvanje života Donalda Trampa biti veliki izazov za američke službe bezbednosti.

- Ne očekujem veće probleme na samoj inauguraciji jer protivnici Trampa tek čekaju da on preuzme poziciju i počne da vodi politiku. Tramp je pre svega biznismen i nije čovek sistema. On ne zna da se ponaša u sistemu kao njegovi prethodnici i to će biti dodatni izazov za izradu plana njegove bezbednosti. Njegovi potezi i izjave su nepredvidivi i zato će biti veliki problem čuvati ga u takvim okolnostima - objašnjava Trifunović.

HILARI SPREMALA ATENTAT?! Prijatelj Klintonovih hteo da UBIJE Donalda Trampa?! (FOTO)

On dodaje da je odlazeća administracija Trampu u nasleđe ostavila ozbiljne probleme koje treba da počisti.

- Prethodna administracija je napravila svinjariju sa odavanjem državnih tajni koje je objavio Vikiliks, a to su potom pokušali da svale na Trampova leđa. Oni su stvorili, odnosno dozvolili da dođe do slučajeva Džulijena Asanža i Edvadrda Snoudena, a potom su te svoje brljotine probali da svale na protivkandidata. Problem bezbednosti američkih predsednika je uvek kompleksan. Isto bi bilo i da je Hilari pobedila, a za Trampa će morati da postoji naročita budnost. Nema sumnje da će službe izraditi posebne planove i da neće dozvoliti da se bilo ko lako približi Trampu, ali isto tako nema ni sumnje da će ceo njegov mandat obeležiti visok nivo opasnosti za njegov život - zaključuje Trifunović.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.