Izvor: Radio 021, 02.Jun.2019, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Tramp "smrtno ozbiljan" u vezi sa povećanjem carina Meksiku

Američki predsednik Donald Tramp je "smrtno ozbiljan" oko povećanja carina Meksiku ovog meseca, rekao je Mik Malvejni, šef osoblja Bele kuće.

"Zapravo u potpunosti očekujem da će se carine povećati 10. juna najmanje pet odsto", rekao je Malvejni za Fox News.

Tramp je najavio povećanje carina od pet odsto na svu uvezenu robu iz Meksika, kako bi pritisnuo zemlju da zaustavi migrante koji nezakonito >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prelaze preko južne američke granice.

Malvejni je javno istupio uprkos planiranom sastanku meksičkog ministra spoljnih poslova Marsela Ebrarda i šefa američke diplomatije Majka Pompea u sredu kojim se nastoji razrešiti kriza.

Tramp je najavio nove carine u trenutku dok se Meksiko priprema ratifikovati novi trgovinski sporazum sa SAD i Kanadom.

Rekao je da je meksička "pasivna saradnja" u novom talasu ilegalnih migranata, pretnja američkoj bezbednosti i ekonomiji. Carine će se uvesti 10. juna, te će se povećavati do 10 odsto do 1. jula "ako kriza ne posustane", dodao je Tramp.

Malvejni je rekao da nema veze između Trampovih naredbi i rešavanja migracionog pitanja Meksika.

Rekao je da Meksiko treba osigurati svoju južnu granicu s Gvatemalom kako bi sprečio priliv migranata iz Latinske Amerike.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Bijela kuća: Trump "smrtno ozbiljan" oko povećanja carina Meksiku

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Jun.2019

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump je "smrtno ozbiljan" oko povećanja carina Meksiku ovaj mjesec, rekao je u nedjelju Mick Mulvaney, šef osoblja Bijele kuće..."Zapravo u potpunosti očekujem da će se carine povećati 10. lipnja najmanje pet posto", rekao je Mulvaney u nedjelju za Fox...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.