Aprilska šala van sezone ili dokaz da je konačno poludeo: Danci nisu baš ODUŠEVLJENI TRAMPOVOM IDEJOM O KUPOVINI GRENLANDA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2019, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Aprilska šala van sezone" ili "dokaz da je konačno poludeo": Danci nisu baš ODUŠEVLJENI TRAMPOVOM IDEJOM O KUPOVINI GRENLANDA!

Vlasti u kratkom saopštenju ističu da Trampovu ponudu shvataju kao veliki interes za ulaganje u Grenland.

- Grenland nije na prodaju - poručile su grenlandske vlasti nakon izveštaja o tome da predsednik SAD Donald Tramp želi da kupi ovu autonomnu teritoriju koja je deo Danske.

Vlasti u kratkom saopštenju ističu da Trampovu ponudu shvataju kao veliki interes za ulaganje u Grenland i mogućnosti koje pruža ta teritorija. U saopštenju se dodaje da vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nemaju dalji komentar, usled nezvanične prirode takve informacije, javio je AP.

Meštani Grenlanda, koji je smešten između severnog Atlantika i Arktičkog okeana, tvrde da je ponuda američkog predsednika "dobra da se ljudi nasmeju".

Bivši danski premijer Lars Loke Rasmusen napisao je na Tviteru da je Trampova ponuda "aprilska šala van sezone".

Saveznik američkog predsednika izjavio je za AP da je Tramp razgovarao o kupovini ledene mase, ali da nije bio ozbiljan u nameri da to učini. Iz Bele kuće nisu komentarisali navode o kupovini Grenlanda. Tramp treba da u septembru doputuje u Kopenhagen i Arktik će biti na dnevnom redu tokom razgovora sa premijerom Danske Mete Frederiksen.

Zvaničnik Danske narodne partije Soren Espersen rekao je medijima da Trampova izajava, ukoliko je ozbiljna, pokazuje da je američki predsednik "konačno poludeo".

- Ukoliko je Tramp zaista pomišljao na tako nešto, onda je to konačan dokaz da je poludeo. Sama pomisao da će Danska prodati svojih 50.000 stanovnika Americi je potpuno smešna - naveo je Espersen.

Tramp nije prvi američki predsednik koji je želeo da kupi Grenland. Američka vojska bila je raspoređena na Grenlandu tokom Drugog svetskog rata radi zaštite od napada nacista. Posle rata administracija tadašnjeg predsednika Harija Trumana ponudila je Danskoj da otkupi Grenland za 100 miliona dolara.

TEMELJ BEZBEDNOSTI SAD: Ove neverovatne mogućnosti pruža "NUKLERANA TRIJADA" (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.