Anketa: 53 posto republikanaca smatra da je Trump bolji od Lincolna

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Dec.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa: 53 posto republikanaca smatra da je Trump bolji od Lincolna

WASHINGTON - Čak 53 posto republikanaca smatra da je Donald Trump bolji čelnik od Abrahama Lincolna, pokazali su to u nedjelju rezultati ankete koju je proveo Economist/YouGov.

Tek 47 posto republikanaca smatra da je političar koji je pobijedio u Građanskom ratu i ukinuo ropstvo bolje odradio posao u Bijeloj kući.

No, među Amerikancima općenito, da je Lincoln bolji od Trumpa misli 75 posto >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ispitanike, a među njima je 94 posto demokrata.

Ista anketa pokazuje da 90 posto republikanaca smatra da Trump, za kojeg čak i pobornici priznaju da ima problema s iznošenjem istine, radi dobar posao kao predsjednik države.

Trumo se sam znao uspoređivati s Lincolnom, tvrdeći da je popularniji od bilo kojeg republikanskog predsjednika, uključujući i Velikog osloboditelja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

REPUBLIKANCI ODUŠEVLJENI TRAMPOM: Anketa pokazala da ga vole više nego Abrahama Linkolna!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2019, 00:36

Čak 53 odsto republikanaca smatra da je Donald Tramp bolji predsednik od Abrahama Linkolna, pokazali su današnji rezultati ankete koju je proveo Economist/YouGov...Tek 47 posto republikanaca smatra da je političar koji je pobedio u Građanskom ratu i ukinuo ropstvo bolje radio posao u Beloj kući...Ipak,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.