Amerika i Indija potpisuju ugovor o prodaji naoružanja vredan tri milijarde $

Izvor: B92, 24.Feb.2020, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika i Indija potpisuju ugovor o prodaji naoružanja vredan tri milijarde $

Ahmedabad -- Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da će SAD potpisati u utorak tri milijarde dolara vredan ugovor sa Indijom o prodaji vojnih helikoptera toj zemlji.

Tramp je ponovo naglasio značaj saradnje dveju zemalja u borbi protiv terorizma i izrazio nadu da će splasnuti tenzije između Indije i Pakistana, kao i u celom tom regionu.

Govoreći o ekonomskom partnerstvu, predsednik SAD je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Indija najveće izvozno tržište Sjedinjenih Država.

Na početku 36-časovne posete Indiji predsedniku SAD Donaldu Trampu danas je priređen topao doček, a očekuje ga i veliki skup kojim treba da se potvrde veze dve zemlje. Plesači u tradicionalnoj nošnji i bubnjari su raspoređeni duž crvenog tepiha prostrtog ispred predsednikovog aviona dok se Tramp pripremao za topao prijem koji mu je izmakao na mnogim putovanjima, a na nekim je dočekan velikim protestima i hladnim rukovanjima svetskih vođa. U Indiji je dočekan i uz čvrst zagrljaj svog ideološkog istomišljenika indijskog premijera Narendre Modija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.