ALBANSKI LOBISTA ŠEF AMERIČKIH OBAVEŠTAJACA: Isplivale fotografije koje SVE DOKAZUJU - podmetnuto im KUKAVIČJE JAJE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2019, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANSKI LOBISTA ŠEF AMERIČKIH OBAVEŠTAJACA: Isplivale fotografije koje SVE DOKAZUJU - podmetnuto im KUKAVIČJE JAJE (FOTO)

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je republikanskog kongresmena Džona Retklifa za novog direktora Nacionalne obaveštajne službe SAD.

Nacionalna obaveštajna služba nadzire rad svih 17 američkih agencija koje rade na tom polju, uključujući Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA) i Agenciju za nacionalnu bezbednost (NSA), a Retklif treba da nasledi dosadašnjeg šefa Dena Koutsa, koji se s Trampom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije slagao po pitanju Rusije i Severne Koreje i odlazi sa funkcije 15. avgusta.

Veze Retklifa sa Albancima u Americi datiraju pre Trampovog izbora za predsednika SAD 2016. godine, a nije poznato da li je on pri odluci o Retklifu znao za koga lobira ili mu je nakon lošeg odnosa koji je imao sa Koutsom jedino bilo važno da šef Nacionalne odbrambene službe  bude neko ko je bezrezervno odan njegovoj politici.

Čak Šumer, lider demokrata u Senatu, u kojem republikanci imaju većinu, kritikovao je imenovanje novog direktora Nacionalne obaveštajne službe, kazavši da je “jasno da je kongresmen Retklif odabran zato što je pokazao slepu lojalnost predsedniku Trampu”.

So Now #donTheCon Wants A #billbarr #Clone #trump #Sycophant As The Head Of #DNI In #RATcliffe?

What, We Need 2 #roycohn's!

One Is Too Many!!!

Just Another #LIAR And #magat!#NotGood!#johnRATcliffe pic.twitter.com/FFz6QgLkP8

— george-t🖖🌊💙 (@therealwombat1) July 30, 2019

Šef Bele kuće je odluku objavio na Tviteru, poručivši da će Retklif, bivši državni tužilac SAD za oblast istočnog Teksasa, “voditi i inspirisati velika dela za zemlju koju voli”, na čemu se Retklif, koji je do sada bio član Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Kongresa, odmah zahvalio.

Na ovoj društvenoj mreži imenovanje Retklifa obradovalo je Petrita Seljimija, koji se na Tviteru predstavlja kao bivši ministar spoljnih poslova Kosova.

Rep John Ratcliffe is nominated by President Trump to be a Director of National Intelligence. I saw him speak at the Albanian diaspora event few years ago - he’s a strong supporter of #Kosovo’s independence and Euro-Atlantic integration of Albania, Kosovo. (Photo @IndeksOnline) pic.twitter.com/1yR5TmWdtX

— Petrit Selimi (@Petrit) July 29, 2019

- Gledao sam njegovo obraćanje na događaju koji je albanska dijaspora organizovala pre nekoliko godina, on snažno podržava nezavisnost (tzv.) Kosova i evroatlanske integracije Albanije i (tzv.) Kosova – tvrdi Seljimi.

"Zadovoljstvo" zbog imenovanja Retklifa nije mogao da krije ni Ismet Smajlji, Albanac koji živi u Dalasu, a za kojeg se navodi da je izuzetno blizak novom šefu američkih službi.

On je objavio da je Retklif "snažan prijatelj i snažna podrška (tzv.) Kosovu i albanskoj stvari na Balkanu".

TRUMP on why he thinks John Ratcliffe will make a good DNI: "We need somebody strong that can really rein it in. Because as I think you've all learned, the intelligence agencies have run amok. They've run amok." 😳 pic.twitter.com/TkRe75vKLA

— Aaron Rupar (@atrupar) July 30, 2019

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je izjavio da je činjenica da je albanski lobi u Americi veoma jak, ulažu velike svote novca da proguraju te svoje ideje.

- Međutim, podsećam vas da oduvek postoji taj “nevidljivi rat” između američkih predsednika i obaveštajnih službi koje večito pokušavaju da im serviraju upakovane informacije na način na koji oni žele da se vodi politika. Pitanje je koliko će Retklif moći da utiče na vođenje američke spoljne politike, ima tu i drugih igrača – kaže Drecun.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.