Vatikan: Hiljade na kanonizaciji pape Pavla VI i Romera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan: Hiljade na kanonizaciji pape Pavla VI i Romera

U Vatikanu se danas okupljaju hiljade ljudi povodom kanonizacije dve istaknute ličnosti katoličke crkve 20. veka, pape Pavla VI, koji je nadgledao modernizaciju crkvenih reformi 1960-ih, i nadbiskupa Oskara Romera, ikone pokreta za ljudska prava koji je ubijen zato što je branio prava siromašnog stanovništva u Salvadoru.

Papa Franja danas će voditi misu za proglašenje svetaca noseći pojas natopljen krvlju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je Romero nosio kada je ubijen 1980, i štap, pehar i odoru pape Pavla VI, prenosi AP.

Oko 5.000 hodočasnika došlo je iz Salvadora do Rima kako bi prisustvovali ovoj ceremoniji, a desetine hiljada njih su proveli noć budni prateći na video bimu prenos ceremonije ispred katedrale u San Salvadoru u kojoj je Romero sahranjen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.