VEĆ SE ZNA DOBITNIK OSKARA ZA NAJBOLJI FILM? APSOLUTNI favorit, dobio nagradu američkih režisera

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEĆ SE ZNA DOBITNIK OSKARA ZA NAJBOLJI FILM? APSOLUTNI favorit, dobio nagradu američkih režisera

Topla ljudska priča.

Režiser Alfonso Kuaron proglašen je u subotu u Los Anđelesu za najboljeg reditelja, za njegov film “Roma”, osiguravši si tako status favorita za predstojeće nagrade "Oskar" koje su na rasporedu za tri nedelje.

NAJMUČNIJA SCENA U ISTORIJI: Film "Sedam" imao je 4 različita KRAJA! Koji je NAJBOLJI? (VIDEO)

U jednoj od poslednjih dodela nagrada u Holivudu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre "Oskara" koji su 24. marta, Udruženje režisera Amerike (DGA) nagradila je glavnom nagradom meksičkog režisera za njegov hvaljen crno-beli film o životu kućne pomoćnice u Meksiku 1970-ih godina.

"Roma" ima 10 nominacija za "Oskara", uključujući i one za najboljeg režisera i najbolji film. Nagrada DGA jedan je od glavnih pokazatelja ko bi mogao da osvoji i Oskara. Od svih pobednika, samo njih sedam od 1948. nije osvojilo Oskara za najboljeg režisera, a često su osvajali i nagrade za najbolji film.

Na nedavnim dodelama Zlatnih globusa, "Roma" je takođe prošla vrlo dobro, s nagradom za najbolju režiju i najbolji film na stranom jeziku. Striming servis Netfliks do sada je imao nekoliko komercijalnih hitova, ali prestižne nagrade, posebno za filmove, nisu dobijali. "Roma" je jedan od njihovih najambicioznijih pokušaja da se probiju u ovaj segment tržišta.

Kroz masovan doseg svoje platforme, Netfliks važnim režiserima i glumcima mogu da osiguraju veliku gledanost, a ukoliko kroz nagrade uspeju da poprave ugled kod kritičara, tradicionalnim filmskim studijima bit će jako teško nositi se s njima. Osim s Kuaronom, Netfliks je počeo da radi na saradnjama s velikim imenima poput braće Koen i Martina Skorsezea.

Nedavni uspeh njihovog blokbastera "Bird box", sa Sandrom Bulok u glavnoj ulozi, ukazuju na to koliku moć Netliks poseduje: u četiri Netfliksov blokbaster Bird Box pogledalo je 80 miliona domaćinstava (Netfliks broji ona domaćinstva, koja su pogledala preko 70 odsto nekog filma).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.