U poslednjoj sekundi:Još DVA srpska kandidata za Oskara

Izvor: Mondo, 21.Avg.2019, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U poslednjoj sekundi:Još DVA srpska kandidata za Oskara

Još dva filma prijavljena na konkurs za srpskog kandidata, na dan kada se konkurs završava, prenose "Večernje novosti".

Konkurs za prijavljivanje domaćih filmova za kandidaturu za Oskara je istekao, a poslednjeg dana prijavljena su još dva ostvarenja, prenose "Novosti".

Ranije je objavljeno da su filmovi "Kralj Petar Prvi" i "Delirijum tremens" jedini kandidati, ali su poslednjeg dana prijavljivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pristigla još dva.

To su filmovi "Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali" Gorana Radovanovića i "Reži" Koste Đorđevića.

Prvi film je dokumentarac, jer i oni odnedavno mogu da budu kandidati, i svojevrsna je analiza titoizma, zasnovana na audio-trakama javne rasprave o Makavejevom filmu "Misterije organizma" u novosadskoj Areni 1971. godine. Drugi je film o jednom danu u životu tinejdžerke.

Uskoro se očekuje zasedanje komisije koja, po novim pravilima Američke filmske akademije, čine 24 člana čija su imena dostavljena Amerikancima pre raspisivanja konkursa. Kandidat se bira većinom glasova.

Pogledajte MONDO TV o filmu "Kralj Petar Prvi"...



Izvor: MONDO

...i MONDO TV sa Đurđinom Radić, koja tumači jednu od glavnih uloga u filmu "Reži".

Izvor: MONDO



Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Oskar: Još dva domaća filma prijavljena na konkurs!

Izvor: Svet plus, 21.Avg.2019

Oskar: Još dva domaća filma prijavljena na konkurs i to na dan kada se konkurs završava! Ranije je objavljeno da su filmovi "Kralj Petar Prvi" i "Delirijum tremens" jedini kandidati, ali su poslednjeg dana prijavljivanja pristigla još dva...Konkurs za prijavljivanje domaćih filmova za kandidaturu...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.