Retrospektiva Bergmanovih filmova na festivalu u Berlinu

Izvor: Beta, 08.Okt.2010, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Retrospektiva Bergmanovih filmova na festivalu u Berlinu

BERLIN, 8. oktobra 2010. (Beta) - Filmovi pokojnog švedskog reditelja Ingmara Bergmana biće prikazani na idućem festivalu u Berlinu koji će trajati od 10. do 20. februara, objavio je u petak dnevnik Varajeti.

Bergman, koji je umro 2007, režirao je više od 60 filmova medju kojima su "Divlje jagode" - nagradjen Zlatnim medvedom u Berlinu, "Tišina", "Prizori iz bračnog života" i "Fani i Aleksandar" koji je dobio četiri Oskara.

Retrospektiva u Berlinu obuhvatiće Bergmanove dugometražne filmove a publici će biti predstavljen i njegov rad kao scenariste. Tokom smotre biće prikazani i dokumentarni filmovi o švedskom režiseru.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Retrospektiva Bergmanovih filmova na festivalu u Berlinu

Izvor: NaDlanu.com, 08.Okt.2010

BERLIN, 8. oktobra 2010. (Beta) - Filmovi pokojnog švedskog reditelja Ingmara Bergmana biće prikazani na idućem festivalu u Berlinu koji će trajati od 10. do 20. februara, objavio je u petak dnevnik Varajeti. Bergman, koji je umro 2007, režirao je više od 60 filmova među kojima su "Divlje jagode"...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.