ODLAZAK VELIKOG KOMPOZITORA: Preminuo Enio Morikone

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 09:13

ODLAZAK VELIKOG KOMPOZITORA: Preminuo Enio Morikone

Slavni kompozitor, dobitnik dva Oskara, umro u 94. godini

Preminuo poznati italijanski kompozitor Enio Morikone, javlja agencija Ansa.

.

Ennio Morricone, the Oscar winner whose haunting, inventive scores expertly accentuated the simmering, dialogue-free tension of the spaghetti Westerns directed by Sergio Leone, has died. He was 91 https://t.co/zYpigTiMuT

— The Hollywood Reporter (@THR) July 6, 2020

On je umro u jednoj od rimskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << klinika "od posledica pada", Naime, pre izvesnog vremena je slomio kuk.

Enio Morikone je komponovao više od šezdeset godina. Između ostalog, komponovao je muziku za više od 500 filmova. Tek je pre četiri godine dobio svog prvog Oskara za muziku u filmu "The Hateful Eight". Komponovanje je počeo sredinom pedesetih godina, po završetku školovanja na jednoj od najstarijih muzičkih akademija na svetu – Nacionalnoj akademiji Santa Cecilija u Rimu, gde je diplomirao trubu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Preminuo kompozitor Enio Morikone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020

Čuveni italijanski kompozitor i dobitnik Oskara Enio Morikone preminuo je danas u 91. godini u bolnici u Rimu, od posledica prošlonedeljnog pada, saopštio je njegov prijatelj i advokat Đorđo Asuma...Tokom svoje karijere, Morikone je komponovao muziku za više od 500 filmova i serija uključujući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.