Preminulo glumac Robert Forster

Izvor: B92, 12.Okt.2019, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminulo glumac Robert Forster

Američki glumac Robert Forster, nominovan za Oskara za ulogu u filmu "Džeki Braun", preminuo je u 79. godini. Forster je umro od raka mozga, juče u svom domu u Los Anđelesu, okružen porodicom.

Saučešće su pored ostalih uputile i njegove kolege Brajan Krenston i Semjuel L. Džekson.

Rođen u Ročesteru, u državi Njujork, Forster je glumom počeo da se bavi slučajno, kada je dobio ulogu na audiciji na koju je došao, jer je tu bila devojka koja mu se dopadala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nakon pojavljivanja u više filmova šezdesetih godina, Forster je ispao iz prve linije i tokom sedamdesetih i osmadesetih je glumio uglavnom u filmovima B produkcije. Tako je u karijeri učestvovao u više od 100 filmova.

Na veliku scenu se vratio 1997, u filmu "Džeki Braun" Kventina Tarantina. Tarantino je ulogu agenta za kaucije Maksa Čerija napisao za Forstera, nakon što je ovaj bezuspešno pokušao da dobije ulogu u "Uličnim psima", a režiser obećao da ga neće zaboraviti.

Za ulogu u tom filmu je bio nominovan za Oskara, ali je nagrada ipak otišla Robinu Vilijamsu za ulogu u "Dobrom Vilu Hantingu".

Posle "Džeki Braun", pojavio se, pored ostalog, u "Malholand drajvu" Dejvida Linča i serijama "Čista hemija" (Breaking Bad), "Tvin Piks" (Twin Peaks) i "Do poslednjeg čoveka" (Last Man Standing).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.