Izvor: Danas, 03.Okt.2022, 10:26

Preminula Sačin Litlfeder, indijanska glumica koju je Holivud bojkotovao jer je odbila Oskara u ime Branda

Glumica i aktivistkinja Sačin Litlfeder (Sacheen Littlefeather), koja je u ime Marlona Branda odbila Oskara na ceremoniji dodele nagrade 1973. godine i tom prilikom objasnila da odsutni Brando ne može da primi nagradu za najbolju mušku ulogu za film „Kum“ zbog lošeg odnosa Holivuda prema američkim starosedeocima, preminula je u 76. godini života.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Preminula Sačin Malo Pero, glumica i aktivistkinja koja je odbila Oskara u ime Marlona Branda

Izvor: VOA, 03.Okt.2022

Indijanska glumica i aktivistkinja Sačin Malo Pero, koja je odbila nagradu za najbolju mušku ulogu u ime svog prijatelja Marlona Branda na dodeli Oskara 1973. godine, preminula je u 76. godini, objavila je Američka filmska akademija. Malo Pero, za koju je filmski magazin "Holivud reporter" preneo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.