Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2021, 03:44

Ni "d" od derbija: Trio Mesi - Martinez - Lo Selso zgromio Urugvajce (VIDEO)

Argentina na Monumentalu u Buenos Ajresu razbila izabranike Oskara Tabareza sa 3:0. Tinja nada za Čileance posle pobede na svom terenu protiv Paragvaja - 2:0

Brazil je jednom nogom u Kataru naredne godine, a i Argentina grabi ka Mundijalu. Lionel Mesi i drugovi više od dve godine su bez poraza. Niz je sada 24 utakmice, a poslednji put su poklekli u julu 2019. godine u polufinalu Kopa Amerike (poraz od Brazila – 0:2).

Posle skromnog izdanja u Asunsionu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protiv Pargvaja (0:0) pre tri dana, Gaučosi su pobedili Urugvaj sa 3:0 na Monumentalu u Buenos Ajresu u derbiju 11. kola južnoameričkih kvalifikacija. Već posle 45 minuta bilo je sve gotovo. Blistao je trio Lionel Mesi - Lautaro Martinez - Đovani Lo Selso. Luis Suarez i drugovi ništa nisu mogli protiv razigranih domaćina i treba da budu srećni što su samo tri lopte vadili iz svoje mreže.

Utorak, 20:45: (1,15) Srbija (9,00) Azerbejdžan (22,0)

Goleadu Argentinaca počeo je Lionel Mesi u 38. minutu. Novi as Pari Sen Žermena je postigao sedmi gol u 11. meču protiv Urugvajaca, a zabeležio je sedmi trijumf protiv ove rerprezentacije. On je pokušao da doda loptu Nikolasu Gonzalezu, ali ovaj nije uspeo da je zahvati, ali je prevario zbunjenog golmana Urugvajaca Fernanda Musleru. I pre gola, Argentinci su kidisali na gol gostiju, pogodili su i prečku, imali nekoliko dobrih prilika. Gosti su imali svoje šanse. Suarez je mogao do vođstva za goste, ali je nekoliko puta dobro intervenisao golman Aston Vile Emilijano Martinez.

U finišu prvog poluvremena sve je bilo rešeno kada je vezista madridskog Atletika Rodrigo de Paul doneo prednost domaćina od 2:0, za oduševljenje na stadionu River Plejta. As Intera Lautaro Martinez je pokušao da šutira, ali nije uspeo, ali je novi igrač Jorganždija bio snalažljiv i rutinski pogodio.

------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------------

U nastavku, gosti su pokušavali, ali nije bio ovo dan za Luisa Suareza i kompaniju. Trijumf domaćinima overio je Lautaro Martinez u 62. minutu, a paker je bio odlični Đovani Lo Selso koji je iskoristio poverenje selektora Lionela Skalonija. Lionel Mesi je petljao, ali je vratio loptu na desnu stranu gde je usamljen bio vezista Totenhema, a napadaču italijanskog šampiona nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju.

#Futbol

Gol de #Argentina a los 62': Lautaro Martínez | #Argentina 🇦🇷 3-0 #Uruguay 🇺🇾

Dato: Rodrigo de Paul ha marcado el gol número 23mil en la historia de las #Eliminatorias para la Copa del Mundo.

#Qatar2022 pic.twitter.com/4fiNIGJYpB

Ovo je inače najigraniji derbi u istoriji fudbala. Odigrali su čak 195 mečeva. Argentinci su znatno uspešniji, sa 90 pobeda, 46 remija i 59 poraza.

Čile ima samo teoretske šanse da se nađe u Kataru. Posle poraza u Limi protiv Perua (0:2), tračak nade je pobeda u Santijago de Čileu protiv Paragvaja sa 2:0 (0:0). Domaćin je bio bolji tokom celog meča, ali je tek u poslednjih dvedestak minuta otvorio bunker gostiju. U prvom planu bio je tandem Ben Brererton – Maurisio Isla.

Prvo je bek Flamenga uposlio napadača Blekberna koji je doneo toliko željeni gol domaćinu u 68. minutu. Brereton je potvrdio da je u odličnoj formi ove sezone. On je sa našim asom Aleksandrom Mitrovićem sa 10 golova najbolji strelac Čempionšipa.

🗣️G⚽L DE CHILE‼️

👤 Isla ⏱️72'

🇨🇱 #Chile2️⃣🆚0️⃣ Paraguay 🇵🇾#EliminatoriasQatar2022 🏆 pic.twitter.com/IZkaLVPXQJ

Četiri minuta kasnije, Aleksis Sančez je uposlio Islu koji je drugi put zatresao mrežu Paragvajaca. Iskusni Aranguiz je isključen u finišu utakmice, zbog dva žuta kartona, ali su domaćini lako osujetili sve jalove napade gostiju. Paragvajci nisu uputili nijedan šut u okvir gola Čileanaca. U finišu su i gosti ostali sa desetoricom posle isključenja Omara Alderetea.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 11. KOLO

Nedelja

Bolivija – Peru 1:0 (0:0)

/Vasa 83/

Venecuela – Ekvador 2:1 (1:1)

/Mačis 45+1, Belo 64 - Valensija 37pen/

Kolumbija – Brazil 0:0

Ponedeljak

Argentina - Urugvaj 3:0 (2:0)

/Mesi 38, De Paul 44, Martinez 62/

Čile - Paragvaj 2:0 (0:0)

/Brereton 68, Isla 72/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.