Najbolji filmovi koji nisu dobili nijednu nominaciju za Oskara ove godine

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 22:29

Najbolji filmovi koji nisu dobili nijednu nominaciju za Oskara ove godine

Nedelja iza nas filmskim entuzijastima su obeležile nominacije za nagradu Oskar. Iza nas je zaista bila jedinstvena filmska godina, prepuna iznenađenja, ali i razočaranja.

Nominacije su pretežno prošle bez većih iznenađenja, ali bilo je imena i naslova koji su neočekivano izostali s lista za pojedine kategorije; na primer Ledi Gaga, uprkos predviđanjima dela publike, nije uspela da dobije nominaciju, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Denis Vilnev u kategoriji najboljeg reditelja. Kad su u pitanju filmovi, desetak naslova koji se tokom cele godine spominju kao vrhunac holivudske ili strane produkcije vrte se u svim kategorijama.

Gotovo nikome nije bilo iznenađujuće da su se filmovi poput The Power of the Dog, Belfast, Dune i ostali dobili nominaciju u ključnoj kategoriji – Najbolji film.

Međutim, iako priznanje američke Akademije bez sumnje nosi najveću težinu, postoji niz fantastičnih filmskih ostvarenja koja nisu dobila nominaciju, a vredi ih pogledati. Ne bismo ih čak stavili u onu neslavnu kategoriju ‘snubbed’ naslova, s obzirom na konkurenciju, već jednostavno među kvalitetne filmove koje, uprkos izostanku s ovogodišnje sezone dodela nagrada, zavređuju pažnju publike i ističu se na godišnjem nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Filmovi koji nisu dobili nijednu nominaciju za Oskara, a vrijedi ih pogledati

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2022, 16:31

Sedmica iza nas filmskim entuzijastima su obilježile nominacije za nagradu Oskar.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.