Najbolji apokaliptični filmovi – da li ste ih gledali?

Izvor: B92, 13.Feb.2022, 22:18

Najbolji apokaliptični filmovi – da li ste ih gledali?

Sa četiri nominacije za Oskara, za originalni scenario, najbolju muziku, najbolju montažu, ali i onu u glavnoj kategoriji za najbolji film, ostvarenje "Don’t Look Up" u produkciji Netfliksove platforme, na velika vrata vraća tematiku apokalipse.

Sa jakom glumačkom postavom, koju čine Leonardo Dikaprio, Dženifer Lorens, Meril Strip i Džona Hil, "Don’t Look Up" prenosi priču o meteoru koji će ubrzo udariti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u planetu Zemlju i u potpunosti uništiti civilizaciju ljudi.

Za razliku od svih ranijih filmova ove i slične tematike, akcenat je možda i najrealističniji, ali ne zahvaljujući specijalnim efektima ili mogućim scenarijima uništenja planete, već zato što reflektuje trenutno stanje društva, u njemu ljudi ne veruju da asteroid postoji iako se u jednom trenutku može videti i golim okom na nebu, mediji radije pridaju pažnju vestima o slavnim ličnostima i skandalima, a političari koji razmišljaju o predizbornoj kampanji ubeđuju glasače da će ih asteroid na kom se nalaze zalihe materijala koje se koriste za izradu mobilnih telefona, obogatiti, a ne ubiti.

"Don’t Look Up" zasigurno će inspirisati Holivud da se u narednom periodu ponovo okrene snimanju filmova sa tematikom uništenja planete i ljudi, s obzirom na to da je interesovanje publike veliko, što u prevodu znači i dobra zarada od prodaje bioskopskih karata, a dok nova ostvarenja ne stignu, NME magazin izdvaja deset filmova o uništenjima koje možete ponovo pogledati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.