NAPOKON: Kompozitorke muzike za filmove dočekale da budu nominovane za Oskara! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2020, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPOKON: Kompozitorke muzike za filmove dočekale da budu nominovane za Oskara! (VIDEO)

Probila led.

Islandska kompozitorka Hildur Gudnadotir prva je žena koja je samostalno komponovala muziku za film za to dobila "Zlatni globus" i ušla u najuži izbor za Oskara u toj kategoriji.

Gudnadotir (37), autorka muzike za film "Džoker", živi veoma miran život u Berlinu, ali već je počela da se "šeta" crvenim tepisima, pošto je ovog vikenda dobila nagradu za najbolju filmsku muziku na dodeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nagrada SAG (Udruženje filmskih glumaca).

A post shared by Hildur Guðnadóttir (@hildur_gudnadottir) on Oct 22, 2019 at 1:22am PDT

Ona je favorit za Oskara za filmsku muziku i mogla bi da bude prva žena kompozitor kojoj bi pripalo to priznanje, koje je kao kategorija uvršteno među Oskare 1947. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.