Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 09:26

Kina: Šangaj Port puca visoko, Hulk otišao, ostali Oskar i Arnautović

Dve utakmice premijernog kola u elitnoj ligi najmnogoljudnije zemlje na sveta igraju se danas u Đinđengu. Nekadašnji šampion sa novim treneom Ivanom Lekom napada titulu. Daljen i Tjenđin oslabljeni

Posle uvodna četiri duela Superlige Kine u Guangdžou, danas i sutra u Đinđengu se igraju preostale utakmice prvog kola. Do 5. avgusta je predviđeno da se mečevi igraju u ova dva grada na sedam stadiona.

Vicešampion i prvi favorit za krunu Guangdžou počeo je prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa bodom (2:2) u gradskom derbiju sa Guangdžou Sitijem, a najveći rival četi Fabija Kanavara trebalo bi da bude Šangaj Port. Tim je promenio ime, proteklih godine je bio poznat kao SIPG.

Prema proceni portala Transfermakt ovaj tim ima najvrednije fudbalere na tržištu – 45.250.000 evra. Od zvezda otišao je samo Hulk koji se vratio u Brazil i potpisao za Atletiko Mineiro iz Belo Orizontea. Nosioci igre trebalo bi da budu Oskar, najskuplji igrač u istoriji kineskog fudbala plaćen Čelsiju čak 60.000.000 evra 2017. godine i Srbin sa austrijskim pasošem Marko Arnautović. Karioka je imenovan za novog kapitena ekipe. On je rekao da je cilj plasman u Ligu šampiona Azije, što donosi prva tri mesta u Superligi.

14.00: (15,0) Tjenđin (7,00) Šangaj Port (1,15)

Tim iz Šangaja je jedan od retkih koji će biti skoro kompletan na startu sezone. Većina Brazilaca ne igra na startu sezone, ali je Oskar tu. Jedino na startu novi trener tima Ivan Leko, nekadašnji strateg Briža i Antverpena, ne može da računa na zemljaka, povređenog Anta Majstorovića. On je stigao u Kinu iz Osijeka. Plaćen je 3.310.000 evra. Odlazak Hulka pokušaće da nadoknadi zemljak Rikardo Lopez, kome će ovo biti druga sezone u Kini. Pre toga je bio prvi strelac korejskog šampionata u dresu Đonbuka.

In the setting-out ceremony today for the 2021 CSL, Oscar, the new captain after Hulk left, claimed Shanghai Port's goal this season is CSL champion. Shanghai Port is possibly the only CSL club who could start the season in full strength(apart from the injured Ante Majstorovic). pic.twitter.com/8JhjUAvPlG

Rival Šangaj Portu u prvom kolu danas (14.00) je Tjenđin koji u sezonu ulazi oslabljen. Ima samo dvojicu stranaca, Žulesa Ijokija (Francuska) i Tamaša Kadara (Mađarska).

Dva sata ranije sastaju se Daljen i Čangčun Jataj. Daljen je tim koji je pretrpeo najveće gubitke tokom dve sezone. U timu nisu više zvezde Marek Hamšik (Geteborg) i Salomon Rondon (CSKA Moskva), a kormilo je napustio nekadašnji trener Liverpula Rafa Benitez.

12.00: (5,10) Daljen (3,60) Čangčun (1,65)

Od stranaca tu su Žalison (Brazil), Emanuel Boateng (Gana), Sem Larson (Švedska) i Markus Danijelson (Švedska). Za Čangčun Jataj igra Rišairo Živković, nekada velika nada holandskog fudbala. Dres ovog kluba nose Erik (Brazil), Žunior Negrao (Brazil), Seržinjo (Brazil), Jores Okore (Danska) i Aron Samjuel (Nigerija).

Ove sezone na utakmicama kineske elite ima navijača.

KINA 1 – 1. KOLO

Utorak

Čunging Lifan - Šandung 0:2 (0:0)

/Leonardo 53, Tajnaju 67/

Guangdžou FC - Guangdžou Siti 2:2 (1:1)

/Alan 7, Vu 86 - Jan Dingao 16ag, Je Čugui 52/

Sreda

Kingdao - Čangdžou 2:1 (1:0)

/Dđou Junčen 41, Radonjić 69 - Diomande 67

Henan - Šendžen 1:2 (1:1)

/Baja Turaj 31 - Ačeampong 21, Alan Kardek 54

Četvrtak

12.00: (5,10) Daljen (3,60) Čangčun (1,65)

14.00: (15,0) Tjenđin (7,00) Šangaj Port (1,15)

Petak

12.00: (2,75) Hebei (2,80) Vuhan (2,75)

14.00: (2,90) Šangaj Šenhua (3,30) Peking Guan (2,30)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kina: Bilićev debi na klupi Peking Guana

Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 09:21

Nekadašnji selektor Hrvatske vodiće u naredne dve godine ambiciozni klub iz prestonice. Današnji rival u Kunšanu je Šangaj Šenhua. Prva zveza tima je Sedrik Bakambu, nekadašnji napadač Viljareala..Manje novca, stezanje kaiša, ali neka velika imena su tu, kako na terenu, tako i na klupama kineskih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.