Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 10:57

Kina: Oskar pakuje, Arnautović i Lopez rešetaju, za trio Šangaja niko nema rešenje

Program otvaraju Daljen i Tjenđin, a posle njih se sastaju kaznena ekspedicija, koju predvodi Ivan Leko, i Čangčueng

Šampionat Kine polako se zahuktava, a u utorak se igraju poslednje dve utakmice 4. kola u Grupi B. Uvodni termin rezervisan je za sučeljavanje davljenika Daljena i Tjenđina (12.00), a znatno dinamičniji i kvalitetniji meč trebalo bi da ponude Šangaj Port i Čangčueng (14.00).

Marko Arnautović i brazilski tandem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Oskar – Rikardo Lopez režirao je dva spektakla. Udarne napadačke igle Šangaja namestile su glavu i podesile idealno nišanske sprave od starta šampionata, pa je Šangaj Port već na početku blizu maksimalnog broja obrtaja.

Pun pogodak su stranci za Šangaj. U novoj sezoni, zasad, nijedan nije podbacio i opravdava uloženo. Marko Arnautović i Oskar su sada već starosedeoci u Šangaju, ali od kada je Šangaj napravio ubitačan tandem, klupske vitrine nije popunio peharima. Zbog toga je odlučio da se dodatno pojača, angažovan je minule godine brazilski napadač Rikardo Lopez, ali mu je bilo potrebno vreme da klikne.

14.00: (1.53) Šangaj Port (3.90) Čangčung (5.90)

Period aklimatizacije je završen, a baš kao što se i očekivalo, Rikardo Lopez je eksplodirao početkom druge godine boravka u Šangaju. Sve se namestilo timu, koji je u januaru preuzeo hrvatski strateg Ivan Leko. Šangaj blista na početku sezone, ponajviše zahvaljujući vanserijskim izdanjima pomenute trojke stranaca od koje se očekuje da u kontinuitetu donose prevagu. Nastave li Marko Arnautović, Oskar i Rikardo Lopez da vezu na terenu, problema neće biti.

Ne zna Čangčung od koga mu preti veća opasnost. Ima Šangaj dva najbolja strelca i najboljeg asistenta. Da je Oskar vrsan paker, i da je nezaustavljiv kada mu se igra, pokazao je u prve tri runde. Oslobodio je magiju, čarolijama uveseljavao navijače, a saigrače spajao sa golom. Namestio je pet golova, a od njegovih odličnih izdanja profitirali su i Arnautović i Rikardo Lopez.

Napadački duo Šangaja zatresao je mrežu rivala sedam puta. Rikardo Lopez je ispalio četiri strele, dok je Marko Arnautović na koti od tri gola i ima učinak od jednog pogotka po meču. Otvaranje sezone dalo je odgovore na neka pitanja. Ovo će biti ubedljivo najbolja statistička sezona za Austrijanca i Brazilca od dolaska u Kinu, a sav raskoš kojim i te kako raspolaže Šangaj Port osetio je Tjenđin (6:1).

Posle dve pobede našao se neko i da ukoči Šangaj Port. U gradskom derbiju sa Šangaj Šenhuom podeljen je plen (1:1), a trijumf protiv Čangčunga bi odveo četu Ivana Leka na čelo tabele u Grupi B. Biće to pravi izazov za Šangaj i pokazatelj od čega je satkan. Čangčung je bez poraza u prva tri kola. Tim za koji nastupa Rišairo Živković je posle pobede na startu vezao dva remija, a minule sezone je razneo ekipu Šangaja na starni u Kupu Kine (4:0). Na poslednjih 10 međusobnih duela samo jednom je viđen remi, a ako se izuzme sudar u Kupu Kine, golovi sa obe strane su postali standard.

KINA 1 - 4. KOLO

Utorak

GRUPA B

12.00: (2.85) Daljen (2.60) Tjenđin (2.90)

14.00: (1.53) Šangaj Port (3.90) Čangčung (5.90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.