Glumica postidela Breda Pita i nasmejala publiku do suza

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 08:57

Glumica postidela Breda Pita i nasmejala publiku do suza

Ovogodišnju dodelu Oskara obeležili su pobeda filma "Nomadland" Kloi Žao, istorijski trenutak u kategoriji "najbolji reditelj" u kojoj su nominovane dve žene (Kloi Žao i Emerald Fenel) ali i - korejska glumica Ju Jung Jon koja je dobila Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu.

Film "Minari" Li Ajzek Čanga kao delimična autobiografija reditelja i scenariste prati sreću i nesreću korejske porodice Jo po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolasku u Arkanzas. Borbu za bolje sutra i srećniji život dodatno je ulepšalo prisustvo Ju Jung Jon u ulozi komične bake koju unuk Dejvid stalno opominje rečima: "Ti nisi prava baka. Prave bake prave kolače. Ti se kartaš i gledaš boks".

"Tako sam srećna što sam nominovana. Nisam ni sanjala da ću biti nominovana za Oskara. Ljudi će biti jako srećni zbog mene ako pobedim, ali veoma je stresno", rekla je Jon za medije kada su je pitali kako se oseća kao prva korejska glumica nominovana za Oskara.

Jon koja je rođena komičarka kad je sinoć dobila Oskara na sceni je rekla:

"Gospodine Bred Pit, konačno. Drago mi je da sam vas upoznala. Gde ste bili dok smo snimali film?"

Naime, Pit je bio producent filma "Minari", ali jedna od glavnih glumica ga nije videla na snimanju.

"Ne verujem u konkurenciju i takmičenje. Kako ja mogu da pobedim Glen Klouz. Svi nominovani smo pobednici u filmovima u kojima glumimo. Želim da se zahvalim sinovima zbog kojih sam počela da radim. Vidiš sine, mama nije bila tu, radila je i sad je dobila Oskara", rekla je na govornici Jon i nasmejala publiku.

Iskrena Jon posle nagrade SAG imala je simpatičan komentar na račun velikih filmskih događaja i da ništa ne zna o dodeli nagrade BAFTA, ni i Oskaru.

"Ne znam ništa o Oskaru i BAFTI. Toliko sam dugo u ovom poslu i veoma sam poznata u svojoj zemlji, ali ne internacionalno. Nemam pojma šta se događa. Nemam pojma šta mi se dešava. Tako da nemoj ništa da me pitate", rekla je Jon.

Pročitajte još:

Nikad kraći crveni tepih: Jednobojne i svetlucave haljine hit "Oskara"

Svi dobitnici Oskara: Mikelsen pobedio "Aidu", Entoni Hopkins opet najbolji

Oskar otišao u ruke kineske rediteljke - najbolji film "Zemlja nomada" Hale Beri sa dečkom na Oskaru FOTO Keri Maligan: Modna zvezda Oskara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.