Izvor: MozzartSport.com, 21.Jul.2020, 19:02

Jedna utakmica u dresu Real Madrida i transfer vredan 20.000.000 evra

Kraljevski klub nastavlja da dobro naplaćuje svoje mlade igrače

Što je Barselona bila pre desetak godina u razvoju mladih igrača, sada je to Real Madrid.

Kraljevski klub fantastično posluje prethodnih godina kada su u pitanju razvoj i naplata igrača iz svoje škole. Nedavno su prodali Ašrafa Hakimija za 40.000.000 evra u Inter, a danas stiže vest da su dogovorili 20.000.000 evra vrednu perodaju još jednog produkta svoje škole.

U pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je ofanzivni vezista Oskar Rordrigez koji je u prvom timu Real Madrida do sada odigrao ukupno jednu utakmicu, ali mu to nije smetalo da na pozajmicama izgradi fudbalsko ime i da se naplati. Španski mediji javalju da je Oskar na pragu transfera u Viljareal za 20.000.000 evra i da su sve tri strane u pregovorima načelno prihvatile dgovor. Ostaju još da se srede detalji. Ako Real bude želeo da ubaci povratnu klauzulu ili procente od narednog transfera, onda će i cena biti manja.

Oskar Rodrigez ima 22 godine i ponikao je u Realu. Prošao je sve mlađe selekcije, C tim, B tim i na kraju debitovao kod Zidana u A timu. Bilo je to u novembru 2017. godine kada je počeo meč u Kupu kralja protiv Fuenlabrade i to mu je do sada jedina utakmica u dresu prvog tima Reala. Na kraju te sezone je otišao na dvogodišnju pozajmicu u Leganes u kojem je ostavio jako dobar utisak i dao 13 golova na 64 meča. Privukao je pažnju Real Sosijedada, Betisa, Sevilje, ali je na kraju Viljareal bio najuporniji.

Kada se transfer ozvaniči, biće to treća Realova prodaja ovog leta. Sve tri su igrači iz sopstvene škole. Ako visina Oskarovog transfera na kraju bude pomenutih 20.000.000 evra, to znači da je Real na njemu, Hakimiju i Haviju Sančezu ovog leta zaradio čistih 63.000.000 evra! Para na paru ide...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.