Glumica godinama krila Oskara na tavanu: Nisam ga zaslužila

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumica godinama krila Oskara na tavanu: "Nisam ga zaslužila"

Britanska glumica Džuli Endruz otkrila je da je Oskara kojeg je dobila za glavnu ulogu u filmu "Meri Popins" godinama krila na tavanu, jer je smatrala da ga nije zaslužila.

Džuli Endruz osvojila je Oskara 1965. godine za svoj debi na velikom platnu, ulogu voljene dadilje Meri Popins u istoimenom Diznijevom filmu.

Gostujući u Šou Grejema Nortona, glumica je otkrila da je "zlatna statua" godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila na njenom tavanu, jer je smatrala da nagradu nije zaslužila, već da je reč o "poklonu dobrodošlice" u filmsku industriju.

"Držala sam Oskara na tavanu veoma dugo, jer sam mislila da mi je poklonjen kao dobrodošlica u Holivud, i da ga nisam zaslužila", rekla je 84-godišnja glumica.

Otkrila je i da ju je rani uspeh doveo do "terapija i psihoanaliza", ali da je na kraju naučila da postupa ispravno i poštuje filmove koje snima.

"To je veliki dar, ali i obaveza", istakla je Džuli Endruz.

U trci za Oskara bila je već 1966. godine za glavnu ulogu u mjuziklu "Moje pesme moji snovi", ali je ostala bez nagrade. Poslednji put je za prestižnu nagradu Američke filmske akademije bila nominovana 1983. godine za ulogu u filmu "Viktor Viktorija".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.