Film The Shape of Water osvojio najviše nominacija za Oskara

Izvor: Radio 021, 23.Jan.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "The Shape of Water" osvojio najviše nominacija za Oskara

​Film "The Shape of Water" reditelja Giljerma del Toroa osvojio je danas najviše, ukupno 13 nominacija za prestižnog Oskara, dok je Greta Gervig peta žena nominovana u kategoriji najbolje režije za nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauke.

Po broju nominacija, pored ostvarenja Del Torea, osam nominacija je dobio film "Dunkirk" Kristofera Nolana, dok je sedam dobio film ​"​Three Billboards >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Outside Ebbing, Missouri​" Martina MekDonaga.

Akademija je navela da će se devet filmova takmičiti za najbolji film, a to su "Call Me By Your Name", "Darkest Hour", "Dunkirk", "Get Out", "Lady Bird", "Phantom Thread", "The Post", "The Shape of Water'' i "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

U kategoriji najbolje režije nominovani su Del Toro, Nolan, Džordan Pil, Greta Gervig i Pola Tomas Anderson.

​Za najbolju glumicu će se takmičiti Seli Haukins, Frensis MekDormand, Margot Robi, Serše Ronan i Meril Strip, a za najboljeg glumca Timoti Šalame, Danijel Dej-Luis, Geri Oldman, Danijel Kaluja i Denzel Vašington.

Oskar se dodeljuje u 24 kategorije, među kojima za najbolji film, režiju, glavnog glumca i glavnu glumicu, najbolju sporednu mušku i žensku ulogu, najbolji originalni scenario, najbolji adaptirani scenario, najbolji strani, dokumentarni i animirani film, kao i za najbolju muziku i specijalne efekte.

O​vogodišnja, 90. ceremonija dodele Oskara biće održana 4. marta u Los Anđelesu.

Pobednik na prošlogodišnjoj dodeli je bio mjuzikl "La La Land" reditelja Dejmijena Šazela,​ koji je osvojio​ šest nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka.



Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.