Dodela Oskara sledeće godine pomerena za 25. april

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 03:51

Dodela Oskara sledeće godine pomerena za 25. april

Ceremonija 93. dodele Oskara sledeće godine prebačena je sa februara za kraj aprila, zbog epidemije korona virusa, objavila je danas Američka akademija filmskih umetnosti i nauka.

Svečanost će biti održžana 25. aprila, naveli su organizatori.

Bila je planirana za 28. februar, a to je sada novi određeni datum do kojeg filmovi moraju da počnu da se prikazuju kako bi mogli da uđu u trku za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nominacije, prenosi Rojters.

Epidemija koronavirusa zatvorila je bioskope širom sveta polovinom marta i zaustavila snimanja.

"Nadamo se da će činjenica da smo produžili period za izbor filmova i promenili datum svečanosti dati fleksibilnost filmadžijama da završe i počnu da prikazuju svoje filmove - dakle da ne budu kažnjeni za nešto što je izvan bilo čije kontrole", poručili su u saopštenju predsednik Akademije Dejvid Rubin i izvršna direktorka Daun Hadson.

Ovo je 4. put u istoriji da je pomerena dodela "Oskara".

Prolongirano je i otvaranje Akademije muzeja filmova za 30. april naredne godine, a što je trebalo da se dogodi decembru 2020.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodjela Oskara sljedeće godine pomjerena za 25. aprila

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2020

Ceremonija 93. dodjele Oskara sljedeće godine prebačena je sa februara za kraj aprila, zbog epidemije virusa korona, objavila je Američka akademija filmskih umjetnosti i nauka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ceremonija dodela Oskara odložena za 25. april

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2020

Svečana 93. dodela prestižnih Oskara odložena je za 25. april 2021. godine zbog koronavirusa, saopštila je u ponedeljak uveče američka Akademija filmskih umetnosti i nauka...Ceremonija je bila prvobitno zakazana za 28. februar iduće godine, ali su zbog pandemije koronavirusa zatvoreni bioskopi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.