Deni Devito dobitnik priznanja za životno delo na festivalu u San Sebastijanu

Izvor: Beta, 22.Sep.2018, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deni Devito dobitnik priznanja za životno delo na festivalu u San Sebastijanu

Američki glumac Deni Devito dobitnik je priznanja za životno delo, nagrade Donastija, 66. Medjunarodnog filmskog festivala u San Sebastijanu, koja mu je uručena večeras na gala ceremoniji.Američki komičar, 73-godišnji Devito na najprestižnijem španskom festivalu predstavio je animirani dečji film "Smallfoot".Devito je dobitnik nagrada Emi i Zlatni Globus za uloge u popularnoj televizijskoj seriji "Taksi" '70-tih i '80-tih, a poznat je i po ulogama u hit komedijama "Baci mamu iz voza" i "Blizanci".Takodje je bio nominovan i za prestižnog Oskara kao producent filma "Erin Brokovič" iz 2000.Devito trenutno glumi u TV seriji "Uvek je sunčano u Filadelfiji", a poznat je po filmovima "Let iznad kukavčjeg gnezda", "Lov na zeleni dijamant", "Rat Rouzovih", "Poverljivo iz El Eja" i "Povratak Betmena" u kojem je bio nezaboravni Pingvin.Medjunarodni filmski festival u San Sebastijanu ustanovljen je 1953. godine. Održava se svake godine u San Sebastijanu, baskijskom gradu u Španiji. Ovogodišnje izdanje festivala počelo je 21. i trajaće do 29. septembra.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Deni De Vito dobitnik priznanja za životno delo

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2018, 08:05

Američki glumac Deni De Vito dobitnik je nagrade za životno delo na međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu, a priznanje mu je uručeno na gala ceremoniji...Američki komičar, 73-godišnji De Vito, na najprestižnijem španskom festivalu predstavio je animirani dečji film "Smallfoot"...De...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.