VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U SRBIJI: Uslužila 80.000 građana i poštedela ih odlaska na šalter

Izvor: DobreVesti.rs, 01.Feb.2023, 20:32

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U SRBIJI: Uslužila 80.000 građana i poštedela ih odlaska na šalter

Prvi četbot lokalnih samouprava u Srbiji i BiH baziran na veštačkoj inteligenciji omogućio je da gotovo 80.000 građana Sombora, Šapca, Bijeljine i Laktaša dođe do željenih usluga bez odlaska na šalter gradske uprave. Sa četbotom su obavili 142.000 konverzacija za nešto više od godinu dana.

 
Digitalna asistentkinja MIA (Municipal Intellegent Assistent) pruža brže odgovore i štedi vreme i novac građanima, zbog čega bi i druge državne i lokalne službe trebalo da uvedu četbotove u rad svoje uprave. To je poručeno na završnoj sednici projekta „Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i Bosni i Hercegovini“, koji su sproveli GIZ i kompanija Saga, u saradnji sa NALED-om i PKRS, u okviru programa develoPPP...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.