Uskoro zamena vozačkih dozvola elektronskim putem

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Feb.2014, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro zamena vozačkih dozvola elektronskim putem

BEOGRAD - Građani će uskoro moći da papirne vozačke dozvole zamene za nove putem servisa elektronske uprave.

Šef Odseka za internet i vođa tima za razvoj elektronske uprave MUP-a Duško Sivčević. Sivčević je na okruglom stolu u PKS "Servisi e-uprave i obezbeđivanje privatnosti građana" rekao da MUP sa ostalim organima državne uprave radi na servisu koji će biti dostupan najverovatnije posle 1. marta kada Ministarstvo finansija i Uprava za trezor realizuju servis elektronske naplate poreza.
Prema njegovim rečima uslov da neko aplicira iz kuće za tu uslugu je da ima ličnu kartu sa čipom, jer je tako moguće preuzeti osnovne biometrijske podatke koji su sastavni deo vozačke dozvole baš iz tog primarnog...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.