Treći Festival Carski Sirmijum

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Avg.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći Festival Carski Sirmijum

Treći rimski festival, Carski sirmijum - grad legendi je trodnevna kulturno-zabavna manifestacija, koja će se održati od petka, 30. avgusta do nedelje, 1. septembra 2019-godine, u Sremskoj Mitrovici.

 
Kao u vremeplovu, oživljavaju Rimljani i Rimljanke, ulice i forumi, legende drevnog carskog grada. Posetioci će, kroz različite, atraktivne sadržaje, biti vraćeni u daleku prošlost i vreme Sirmijuma, „mnogoljudne i slavne majke gradova“, jedne od četiri prestonice velikog Rimskog carstva.
 
Festival se počinje u petak, u 17 sati, na dve lokacije u Centru grada sa streličarima, konjanicima i živopisnim defileom, do Žitnog trga gde će, u 20 sati, biti svečano otvaranje i predstava «Probus...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.