Test samostalnosti za paušalce kreće od 1. marta

Izvor: DobreVesti.rs, 20.Feb.2020, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Test samostalnosti za paušalce kreće od 1. marta

Skupština Srbije usvojila je krajem prošle godine izmene Zakona o porezu na dohodak građana kojim se preciznije definiše ko ima status paušalca, a predviđaju se i olakšice za novozaposlene.

 
Utvrđeno je da se primena Testa samostalnosti, koji treba da definiše status preduzetnika prema poslodavcu, pošto poslodavci zbog umanjenja poreskih obaveza često angažuju preduzetnike, najčešće one koji se paušalno oporezuju i koji su zamena za zaposlenog radnika, pomeri na 1. mart 2020. godine, umesto od početka ove godine kao što je bilo prvobitno planirano.
 
Dakle, u nameri da izbegnu više plaćanje poreza, pojedine firme, uglavnom iz IT sektora su angažovale ljude ali su pre toga tražili da...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.