Srpski agrar mora da uhvati korak sa primenom IT tehnologije

Izvor: DobreVesti.rs, 19.Nov.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski agrar mora da uhvati korak sa primenom IT tehnologije

BEOGRAD - Srbija zanemarljivo malo koristi informacione tehnologije za unapređenje i racionalizaciju poljoprivredne proizvodnje, a pojedini projekti pokazju da se mora menjati svest kako bi domaći agrar počeo da hvata korak sa svetskim trendovima, upozoreno je na forumu Hrana za Evropu koji je protekle sedmice održan u Vrdniku.

 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević podsetio je na projekata „Antares“ novosadskog instituta „BioSens“ koji je 2016. osvojio prvo mesto u Evropi, u okviru poziva Evropske komisije „Horizont 2020 – tajming“, namenjenog stvaranju evropskih centara izvrsnosti u naučnim istraživanjima.
 
Cilj tog projekta je da kroz sinergiju IT sektora i poljoprivrede...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.