Saveti Svetske zdravstvene organizacije: Kako brinuti o mentalnom zdravlju dece za vreme epidemije

Izvor: DobreVesti.rs, 30.Mar.2020, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti Svetske zdravstvene organizacije: Kako brinuti o mentalnom zdravlju dece za vreme epidemije

Svetska zdravstvena organizacija izdala je set saveta roditeljima i starateljima koji se brinu za mentalno zdravlje svoje dece za vreme epidemije KOVID 19.

 
“Pomozite deci da pronađu pozitivne načine da izraze osećanja kao što su strah ili tuga. Svako dete ima sopstveni način izražavanja emocija. Uključivanje kreativne aktivnosti poput igre i crtanja ponekad može da olakša ovaj proces. Deci će biti lakše ako mogu da izraze i saopšte svoja osećanja u bezbednom okruženju i uz podršku”, navodi se u objavi SZO.
 
Prema oceni SZO, deca bi trebala da budu uz svoje roditelje i porodicu, ukoliko je ona bezbedna po dete, koliko god je moguće, te treba izbegavati razdvajanje dece od njihovih staratelja....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.