Pokrenuta kampanja za prikupljanje sredstava za Petnicu

Izvor: DobreVesti.rs, 10.Okt.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta kampanja za prikupljanje sredstava za Petnicu

Na Nacionalni dan davanja, koji se svake godine održava 9. oktobra pokrenuta je kampanja za prikupljanje sredstava za istraživačku stanicu Petnica.

 
Ovim sredstvima biće obezbeđen inovativni spektrometar pomoću kojeg se lako i brzo identifikuju hemijske supstance i jedinjenja u uzorcima i koristi se u biomedicini, geologiji, ekologiji, astronomiji, hemiji, arheologiji i umetnosti. Spektrometar će pomoći mladim talentima da se bave naučnim radom i razvijaju svoje potencijale.
 
U sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Saveta za filantropiju, Nacionalni dan davanja obeležavaće se svakog 9. oktobra – na dan rođenja...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.