NA POSAO I U PRIRODU NA DVA TOČKA: Beograd dodeljuje subvencije građanima za kupovinu domaćih bicikala

Izvor: DobreVesti.rs, 02.Avg.2021, 13:46

NA POSAO I U PRIRODU NA DVA TOČKA: Beograd dodeljuje subvencije građanima za kupovinu domaćih bicikala

Grad Beograd prvi put u svojoj istoriji dodeliti subvencije za kupovinu bicikala, što je u skladu sa planom Grada za poboljšanje kvaliteta vazduha.

 
Događaju su prisustvovali i sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević i predsednica Biciklističkog saveza Beograda Jelena Lončarević.
 
„Jedan od naših ciljeva je da smanjimo broj vozila na ulici i da povećamo broj ekoloških vozila i bicikala i da omogućimo ljudima da ih više koriste. Zato smo i doneli odluku da iz budžeta Grada izdvojimo 10 miliona dinara namenjenih za subvencije prilikom kupovine bicikala za 2.000 ljudi, koji će dobiti po 5.000 dinara subvencije“, pojasnio je Vesić.
 
Prema njegovim rečima,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.