Mahatma Gandi - 150 godina od rođenja

Izvor: DobreVesti.rs, 07.Okt.2018, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mahatma Gandi - 150 godina od rođenja

Mahatma Gandi je dobro poznat širom sveta pa i u Beogradu postoje ulica sa njegovim imenom, dok je na novobeogradskoj obali Save postavljena njegova bista. Na to je ukazao ambasador Indije u Srbiji Subrata Batačarđi na početku obraćanja na skupu povodom proslavljanja 150 godina od rođenja Mohandasa Karančanda Gandija (2. oktobar 1869-30. januar 1948).

 
Ambasador Batarčarđi je kazao da su misli Mahatme Gandija ostavile dobok utisak i na mnoge ličnosti na prostoru nekadašnje Jugoslavije. „Tokom mog boravka ovde manjem od dva meseca, sa radošću sam mogao da vidim da mnogi akademici sa srpskih univerziteta iskazuju spontani interes za život i ideale Mahatme Gandija.“ Samo ove godine, u par navrata su srpski...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.