Klinički centar Niš organizuje besplatne mamografske preglede

Izvor: DobreVesti.rs, 25.Apr.2018, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinički centar Niš organizuje besplatne mamografske preglede

NIŠ - Sve zainteresovane Nišlijke, starosti od 50 do 69 godina, od sutra pa sve do 7. maja, imaće mogućnost, da bez obzira na status zdravstvenog osiguranja, u specijalističkim ambulantama Centra za radiologiju KC Niš, potpuno besplatno obave mamografske preglede i na taj način, zahvaljujući inicijativi Uprave ove zdravstvene ustanove i Ministarstva zdravlja, provere svoj opšte zdravstveno stanje.

 
Pored statičnog aparata za mamografiju niškog Kliničkog centra, pregledi će se obavljati i na mobilnom Mamografu, koji se nalazi u krugu starog dela KC Niš.
 
Prema rečima nadležnih, pacijentkinje će moći da obave ovu vrstu skrining testiranja i bez zdravstvene knjižice, ali je potrebno da...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.