Kako iskoristiti sav svoj potencijal?

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Avg.2019, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako iskoristiti sav svoj potencijal?

Jedan od osnovnih preduslova da iskoristimo svoj potencijal je da znamo koji je naš potencijal, u kojoj oblasti se nalazi i od čega se sastoji. Besmisleno je tražiti bakar u rudniku olova i obrnuto. Naš potencijal se obično uklapa u našu svrhu, misiju, ono zbog čega smo ovde ili nazovi to kako hoćeš. Naš narod to zove „ono za šta te je Bog dao“.

 
To je obično ono što volimo da radimo, šta nas ispunjava, šta nam dobro ide i ono čime doprinosimo našem okruženju. Sedi, razmisli i zapiši šta je to. Konkretno, jasno i koncizno. Nisi sigurna šta je to tačno? Pokušaj ono što ti je najviše na listi verovatnog i znaćeš. Ako ima više stvari koje ti dobro idu, izaberi onu koja te najviše ispunjava...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.