Humanitarna organizacija Dečje srce: Život van institucije

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Jan.2019, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna organizacija Dečje srce: Život van institucije

Humanitarna organizacija Dečje srce održaće konferenciju za novinare u petak 25. januara u 15 časova u pres centru UNS-a.

 
Da li transformacija društva koja je u toku i drugačiji pristup socijalnoj zaštiti garantuju adekvatan nivo socijalne zaštite i zabranu socijalnog isključivanja i diskriminacije osoba sa smetnjama u razvoju?
 
Dosadašnja praksa i dominantni medicinski model nisu pružali osobama sa smetnjama u razvoju mogućnost izbora, mogućnost da se razvijaju u porodici i da koriste resurse koje im nudi zajednica.
 
Organizacije poput „Dečjeg srca“ se bore da se ne dozvoli da se ovakva praksa isključivanja nastavi, da se prevaziđu dosadašnji modele smeštanja osoba...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.