Festival nauke – razotkrijte naučne tajne

Izvor: DobreVesti.rs, 05.Dec.2019, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival nauke – razotkrijte naučne tajne

Festival nauke, najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja, počinje danas i trajaće do 8. decembra na Beogradskom sajmu. Na festivalu će učestvovati više od 60 naučih i obrazovnih institucija iz Srbije i iz inostranstva.

 
U duhu ovogodišnje teme „Razotkrivanje“, Festival nauke upustiće u jedinstveni obračun sa brojnim popularnim mitovima, zabludama i sujeverjima.
 
Više od 600 naučnika i iz zemlje i sveta okupiće se sa zadatkom da uz pomoć nauke izvede istinu na videlo. Tokom četiri festivalska dana u halama 3, 3A i 5 Beogradskog sajma biće razotkriveni brojni mitovi, od kojih su poneki poprimili zabrinjavajuće razmere, kao i niz sitnih zabluda i uverenja koja su...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Festival nauke od danas na Beogradskom sajmu

Izvor: Blic, 05.Dec.2019

Trinaesti po redu Festival nauke, koji se i ove godine održava uz podršku kompanije NIS, počeo je danas na Beogradskom sajmu i trajaće do nedelje, 8. decembra. Pod sloganom"Razotkrivanje", ova najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, okupiće mlade istraživače...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.