Civilizacija i surovost: Ka istorijskoj sociologiji nasilja

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Nov.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Civilizacija i surovost: Ka istorijskoj sociologiji nasilja

BEOGRAD – U Institutu za filozofiju i društvenu teoriju u petak, 13. novembra sa početkom u 16 časova biće održano predavanje „Civilizacija i surovost: Ka istorijskoj sociologiji nasilja“.


Predavanje će održati Siniša Malešević koji je redovni profesor Škole za sociologiju na Dablinskom univerzitetskom koledžu, najavio je Institut za filozofiju i društvenu teoriju.

Civilizacija i nasilje neretko su u široj javnosti predstavljeni kao dva međusobno isključujuća fenomena. Civilizacija se obično povezuje s napretkom, redom i stalnom ambicijom ka ljudskom usavršavanju, dok se nasilje u najširem smislu vidi kao oblik regresije koju obeležavaju smrt, uništenje, haos i činovi varvarstva....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.