Izvor: JUGpress.com, 14.Jan.2019, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjanci Novu godinu dočekali na otvorenom

VRANJE

Građani Vranja, ne baš u velikom broju kao što je bilo ranijih godina, u gornjem delu štališta u centru su dočekali Srpsku Novu godinu.

Bilo je dosta hladno, pa su oni koji su izašli da Novu godinu dočekaju na otvorenom, nastojali da se uz đuskanje i pevanje zagreju. U tome im je sa bine podršku dao mladi Vranjanc Đorđe Popović >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Popa, koji nastupa pod umetničkim imenom Đole Popa. A pola sata pre ponoći na binu se popeo trubački orkestar Ekrema Mamutovića. Zvuci trube zagrevali su prisutne, pa se slavilo i nakon ponoći.

Proslava Nove godine po julijanskom kalendaru na otvorenom u Vranju prošla je bez grejane rakije i kuvanog vina, iako je organizator Turistička organizacija grada Vranja, to najavio.

Nije bilo ni vatroneta, pa doček nije imao tu čar koji mu pripada.

Ostaje nejasno zašto je doček u Vranju organizovan, kada se po preporuci gradonačelnika odustalo od slavlja 31. decembra. Predviđne pare su umesto toga uplaćene u Fond za lečenje dece od malignih bolesti.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.