Leskovac: Bregović preskup za NG

Izvor: B92, 26.Dec.2011, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Bregović preskup za NG

Leskovac -- NVO Narodni parlament iz Leskovca pozvala je gradske vlasti i donatore da odustanu od skupog angažovanja Gorana Bregovića za Srpsku novu godinu.

"Pozivamo gradske vlasti da racionalnije troše novac Leskovčana i da pronađu jeftiniju i ekonomskoj situaciji primereniju alternativu. Pozivamo i donatore, koji navodno u značajnijem, ali nepoznatom procentu, sufinansiraju organizaciju dočeka Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nove, da novac usmere u humanitarne i druge aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Ta NVO tvrdi da će koncert Gorana Bregovića i njegovog "Orkestra za svadbe i sahrane" za doček Nove godine po Julijanskom kalendaru na Širokoj čaršiji u centru Leskovca koštati zapravo 50.000, a ne 35.000 evra, kako je ranije saopšteno u kabinetu leskovačkog gradonačelnika.

U kabinetu gradonačelnika, međutim, navode da je interesovanje građana za koncert veliko i da se očekuje organizovan dolazak ljubitelja Bregovićeve muzike sa juga Srbije, ali i iz Makedonije, Bugarske i Slovenije.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine,   Nova godina,   Doček Nove Godine

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.