Ispovest majke šestoro dece koja je posle razgovora s Vučićem dobila traktor: Na Srpsku Novu godinu Albanci su nam priredili UŽAS

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2018, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest majke šestoro dece koja je posle razgovora s Vučićem dobila traktor: Na Srpsku Novu godinu Albanci su nam priredili UŽAS

Potresna sudbina porodice Dubić

Snežana Dubić, majka šestoro dece sa Kosova, koja je nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Lapljem Selu dobila traktor, u potresnoj ispovesti za portal SrbijaDanas.com, ispričala je kroz kakve je sve nedaće prošla i prolazi njena porodica.

Kada su počeli nemiri na Kosovu, iz rodne kuće u Starom Lukavcu ’99, sa tada petoro dece i suprugom napušta svoje ognjište.

- Kad smo izbegli sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosova počinje naša muka. Bili smo sve po tuđim kućama u Kraljevu, gde su bili grozni uslovi. Kuća u kojoj smo živeli nije imala vodu, pa sam sve vadila vodu ćerkom. U kući je bilo puno mrava, samo smo gledali zmije da nam ne uđu. Živeli smo teško, ali tad mi je muž još bio živ. Uvek je u kući bilo da se jede i pije – seća se Snežana kroz suze.

Ipak, 2003. porodica Dubić rešila je da se vrati u svoje selo, ali se njihove muke ni tu ne zaustavljaju.

- Vratili smo se na Kosovo, a 2004. godine umro mi je muž od srca. Ja sam tada bila trudna, nosila sam najmlađe dete, ćerkicu, koja sada ima 13 godina. Porodila sam se u Kraljevu i posle porođaja se vraćam kući. Nisam imala ništa, ali hvala Bogu imala sam donatorku koja mi je pomogla da prebrodim taj period i da moja deca i ja imamo šta da jedemo. Bilo je strašno, ja sama u kući sa malom bebom, i kuče kada zalaje tresli smo se – priča nam Snežana koja danas radi kao čistačica u ambulanti.

Snežana je samohrana majka šestoro dece, a svi oni ne mogu da pronađu posao, te je sve palo kako kaže na nju.

- Najstariji sin mi se zove Igor. Sledeća po godinama je Velika koja je završila gimnaziju i sada sedi kući. Nekad ide u Kraljevo i pomaže mojoj sestri da prodaju stvari na pijaci papirne maramice. Treći sin mi se zove Leonid, on je završio prvu godinu fakulteta, ali nisam imala dalje para da ga školujem. Nataša mi je četvrta ćerka, završila je srednju medicinsku, ali nema gde da nađe posao. Žarko ide u tehničku školu u Mitrovicu, a najmlađa ćerka Ivana je još u osnovnoj školi – kaže Snežana i na primeru objašnjava kroz kakve sve muke prolazi njena porodica:

- Koliko puta nam se od kada smo se vratili desilo da nam iseku struju zbog neplaćenih računa. Ja kumim i molim Albance kad dođu da seku, al ne vredi.

Koliko teško živi porodica Dubić govori i to da su im baš na Srpsku novu godinu Albanci zapalili štalu, plevlju, seno.

- Štala je cela izgorela. Krava, ta jedna jedina koju imam, bila je u štali. Kada sam videla vatru uletela sam u štalu samo da je spasim. Jedva sam uspela da je spasim. Krava je, evo, još opečena po leđima, ali hvala Bogu, pa je ostala živa. I šta da radim... Komšija mi je dao deset bala da prehranim kravu dok se snađem, jer sve mi je izgorelo.

Više puta se obraćala nadležnim institucijama za pomoć, ali nikada nije dobila odgovor niti bilo kakvu pomoć. Međutim, kako i sama kaže zbog traktora koji je dobila nakon razgovora sa Vučićem, sada je presrećna.

- Predsednik mi je učinio da mogu da živim i da preživim. Stvarno nemam reči i ne znam kako da se zahvalim. Kada mi je u sali rekao da ću dobiti traktor, krenule su mi suze. Baš mi je to bilo potrebno tako nešto i Bog je bio na strani mene i moje porodice. Zahvalna sam svima i ljudima koji su mi pomogli i predsedniku Vučiću najviše – kaže Snežana i dodaje da je imala tremu kada je razgovarala sa predsednikom:

- Bilo je dosta naroda, a nikad pre nisam bila, niti imala priliku da budem blizu predsednika. Tek posle kada sam se sabrala, sve mi je postalo jasno. Ne mogu da vam opišem kako sam se osećala u tom trenutku.

Sada kad je dobila traktor, kaže da će joj biti lakše, jer će moći i imati kako da obrađuje zemlju.

- Nema se, i ovo nam mnogo znači. Svaka pomoć znači, pa makar to bila lepa reč. Ono što moram da zamolim sve dobre ljude, ako mogu da mi pomognu i da dobijem jednu kravu, bilo kakavu, jer ova sada koju imam je povređena – zaključuje kroz suze Snežana Dubić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Miodrag Nikolić Feman, dobrotvor poreklom iz Prekala

Izvor: RTS, 22.Jan.2018

Miodrag Nikolić Feman, koji je obećao da će donirati traktor srpskoj porodici na KiM, poreklom je iz Prekala kod Kline. To nije prvi put da Nikolić pomaže Srbima na Kosovu, jer je odmah po povlačenju srpske vojske sa Kosova, posle Kumanovskog sporazuma, sa kolegama privatnicima iz Jagodine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.