Centralna banka BiH štampala nove novčanice

Izvor: Capital.ba, 30.Okt.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centralna banka BiH štampala nove novčanice

SARAJEVO, Centralna banka Bosne i Hercegovine štampala je novčanice konvertibilnih maraka u apoenima od 10, 20, 50 i 100 KM, izdanja 2019. godine, u verziji Federacije Bosne i Hercegovine i verziji Republike Srpske, navodi se u odluci o puštanju novčanica u opticaj objavljenoj u najnovijem Službenom glasniku BiH. “Obje verzije novčanica KM iz ove odluke su, po Zakonu o Centralnoj banci Bosne i Hercegovine, ravnopravne i sve javne i privatne institucije i ustanove, pravna i fizička lica >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << obavezna su ih prihvatiti u njihovoj nominalnoj vrijednosti kao zakonsko sredstvo plaćanja, kada im se ponude u gotovinskim transakcijama, odnosno u poravnanju i plaćanju bilo kojih obaveza prema njima, na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine”, navodi se u odluci. Dodaje se da će stupanjem na snagu ove odluke Centralna banka Bosne i Hercegovine, preko Centralnog ureda, glavnih jedinica i filijala, novčanice iz ove odluke puštati u opticaj sukcesivno, u skladu s inventurom zaliha novčanica i planom izdavanja novčanica u opticaju. (indikator.ba) Чланак Centralna banka BiH štampala nove novčanice се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Naredne sedmice u opticaju dodatna količina novčanica

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2019

SARAJEVO - Centralna banka BiH će u ponedjeljak, 4. novembra, pustiti u opticaj novčanice u apoenima od 10, 20, 50 i 100 KM dodatno štampane u ovoj godini da bi zamijenile dotrajale novčanice prethodnih izdanja, koje će biti povučene.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.