Srbi u Švajcarskoj: Dolazimo i dogodine

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2018, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u Švajcarskoj: Dolazimo i dogodine

Jedan od najmasovnijih dočeka pravoslavne Nove godine u Švajcarskoj bio je u Srpskom kulturnom centru u Vilu, u istočnoj Švajcarskoj. Novogodišnju noć u fenomenalnoj atmosferi dočekalo je više od 250 gostiju iz raznih mesta, a bilo je slavljenika i iz Filingen-Šveningena i Donauešingena u Nemačkoj.

Među gostima su bile i familije Đorđić iz Doboja, Marijanović iz Brestova, Vasiljević iz Kožuha, Trailović iz Tropolja, Damjanović, Stuparanović i Trujić iz Resavsko-pomoravskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << okruga, Marić iz Banjaluke, Kojić iz Srednje Dragunje, Čeketa, Mamuza, Tomić i Marijanović iz Prnjavora, Stojanović iz Isakova, Đurić iz Doboja, Trajilović iz Brzohode, Tadić iz Brčkog, Vlatković iz Novog Sada, Radovanović iz Porodina, Kokorić iz Beograda, Vasiljević iz Topole, Poljaković iz Kovilova, Mladić iz Aleksandrovca i mnoge druge. Za ovu priliku goste je zabavljao neumorni Element bend, koji je bez pauze svirao.

- Mi smo došli prvi put na doček u SKC u Vilu i to čak sa izvora Dunava u Nemačkoj iz Filingen-Šveningena i Donauešingena. Dobro smo primljeni i domaćini su bili veoma gostoljubivi . Doći ćemo, ako Bog da, opet dogodine - kažu familije Poljaković i Mladić.

- Verujem da smo opravdali poverenje gostiju koji su došli iz drugih gradova, da smo bili dobri domaćini. Ovo je drugi put kako dočekujemo prvoslavnu Novu godinu u klupskim prostorijama i verujem da ćemo to i u narednim godinama organizovati - izjavio je Dragan Vasiljević, predsednik Srpskog kulturnog centra u Vilu.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.