Porodično na slavlje u klubove

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodično na slavlje u klubove

Doček Nove godine je postao odavno tradicija u srpskim klubovima "Nikola Tesla" i Vidovdan iz Linca. Ove godine se slavilo i u udruženjima Mlava i Gornjak, dok će KUD Ostrog organizovati doček srpske Nove godine. Najviše zemljaka bilo je u prostorijama "Tesle". U sedištu jednog od najbrojnijih udruženja naših ljudi u Austriji tražila se stolica više.

- Nismo bili u prilici da izađemo svima u susret, jer je broj mesta bio ograničen i nismo imali mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da povećamo broj stolica - kazali su nam domaćini.

U svakom slučaju bilo je slavlja i druženja uz pesmu, igru i bogatu trpezu. Da zajednički proslave dolazak 2019. većinom su došle porodice, tako da je bilo i dosta dece, a među njima i dvogodišnji Luka. On je u naručju bake Olivere, posmatrao šta se dešava oko njega:

- Navikao je da kasnije spava pa mu ovi sati nisu iznenađenje - čuli smo od ponosne babe.

Mladi i stari su bili smešteni po unapred predviđenom rasporedu. Manja prostorija kluba bila je rezervisana za najmlađe, koji su sa strane posmatrali šta njihovi roditelji, bake i deke rade. S vremena na vreme su se uključivali u kolo i igru, s obzirom na to da većina zna da igra jer su članovi folklorne sekcije ovog udruženja.

- Svim ljudima na planeti želimo pre svega mirnu i berićetnu 2019. godinu, da ih služe zdravlje i sva sreća - poručili su članovi omladinske sekcije udruženja iz Linca.

Veselo je bilo i u klubu Vidovdan gde je takođe uz muziku i igru dočekana Nova godina.

Posebno druženje je bilo u klubu Mlava. Uprkos tome što su brojni članovi otputovali u otadžbinu, organizovan je doček.

- Mi se družimo kao jedna porodica. Svi smo učestvovali u pripremanju jela i pića. Za dekoraciju je bila zadužena Sabrina, koja je, na oduševljenje, pre svega dece, odlično pripremila prostoriju - kazao nam je Mile, penzioner koji je u društvu supruge dočekao 2019. godinu.

Vredni članovi kluba su se potrudili da pripreme i bogat roštilj ispred prostorija udruženja.

- Da smo živi i zdravi u Novoj godini, to je najvažnije - jedinstvena je poruka članova ovog udruženja.

Uz doček 2019. godine David je proslavio i osmi rođendan. Davidovi najbliži kao i drugari i brojni gosti u "Tesli" su mu uz slavljeničku tortu poželeli sve najlepše za dan rođenja i nastupajuću godinu, pre svega da bude zdrav i uspešan u školi.

Pune ruke posla imali su konobari Darko, Danijel i Branko. Uigrani trio već nekoliko godina za doček u "Tesli" brine o hrani i piću za brojne goste. Tako je bilo i ovog puta na zadovoljstvo svih koji su uz odličnu muziku uživali i u njihovoj brzoj i raznovrsnoj ponudi domaće hrane i pića.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Doček srpske nove godine

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.