Knjaževac odlučio: Umesto novogodišnjeg dočeka, lečenje u inostranstvu za sugrađane

Izvor: BKTV News, 21.Dec.2016, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjaževac odlučio: Umesto novogodišnjeg dočeka, lečenje u inostranstvu za sugrađane

Planirana budžetska sredstva u iznosu od milion dinara za organizaciju dočeka Nove godine 2017. na Gradskom trgu u Knjaževcu biće preusmerena za lečenje u inostranstvu žitelja te lokalne zajednice.

"Sredstva će u odnosu na ukupna potrebna za operacije u inostranstvu biti podeljena Luki Tasiću, osmogodišnjem dečaku, koji boluje od cerebralne paralize i naophodna mu je hitna operacija u Americi i Davoru Milutinoviću, našem sugrađaninu, koji boluje od primarno progresivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << oblika multiple skleroze i potrebno mu je lečenje u Ukrajini", naveo je predsednik Opštine Knaževac Milan Ðokić u saopštenju dostavljenom medijima.

Žitelji Niša pokrenuli su sličnu inicijativu da se pet miliona dinara, predviđenih za doček na ulicama grada, daju za lečenje bolesne dece.

Do sada je akcija, kojom se umesto novogodišnjih koncerata apeluje na gradske vlasti da taj novac daju za lečenje onima kojima je pomoć neophodna, već pokrenuta u Novom Sadu, Subotici i Čačku. U Opštini Požega su odlučili da novac, umesto za doček, daju za popravku skenera u Opštoj bolnici u Užicu.

Vranje je bilo treći grad u Srbiji koji je odustao od javnog dočeka Nove godine i rešio da novac namenjen za to uloži u humanitarni fond.

Pre Vranja, na ovaj korak su se odlučili Požega i Novi Pazar, ali i mnogi gradovi širom Srbije vode javne peticije protiv dočeka.

Inače, akcionarsko društvo "Elektromreža Srbije" (EMS) doniralo je pet miliona dinara Budžetskom fondu za lečenje u inostranstvu oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

I opština Kakanj u BiH uz saglasnost i podršku stanovnika odlučila je da sredstva za javni doček Nove godine preusmeri za operaciju teško obolelog sedmogodišnjeg dečaka Evelina Alajbegovića, koji boluje od tumora na mozgu.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Knjaževac: Umesto dočeka, novac za lečenje dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2016

Predsednik Opštine Knjaževac Milan Đokić saopštio je danas da će planirana budžetska sredstva u iznosu od milion dinara za organizaciju dočeka Nove godine 2017. na Gradskom trgu biti preusmerena za lečenje u inostranstvu žitelja te lokalne zajednice..."Sredstva će u odnosu na ukupna potrebna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.